Veel mensen denken dat ze niet of nooit dromen. Dat is niet het geval. Iedereen droomt. Maar de een kan de droom beter onthouden dan de ander. Dit is niet een kwestie van „aanleg. Gebleken is namelijk dat naarmate je je meer interesseert in je dromen, je deze ook beter onthoudt!

Je kunt je droomleven meer tot leven brengen door b.v. een schriftje met pen naast je bed te leggen en dan ’s ochtends meteen je gevoelens en beelden in trefwoorden te noteren. Oefening baart kunst. Ook alleen al je wens om je dromen te onthouden, heeft daadwerkelijk effect. En uiteraard wordt je droomgeheugen zeer versterkt door het deelnemen aan een droomgroep of individuele droombegeleiding.

Wat zijn dromen eigenlijk?

Dromen brengen ons een boodschap en zijn onze persoonlijke adviseurs. Eigenlijk willen zij je helpen om meer te leven volgens dat wat je werkelijk wilt. Dromen laten zich niet binden of beperken door dat wat wel of niet moet, wel of niet kan.
Dromen weerspiegelen dus een eerlijk beeld van jezelf: je wensen, afkeren, angsten en allerlei andere gevoelens.
Zij vormen ook de bron van eigen wijsheid. Je zult versteld staan hoe scherp de droom inzicht geeft. In mensen en in (werk) situaties, waar je in je dagelijkse leven zomaar overheen ziet. Je droom kan een betrouwbaar uitgangspunt worden bij het maken van keuzes en het nemen van belangrijke beslissingen. Zodat je minder piekert en meer rust krijgt.

Author

  • Hans van Eickel

    Hans van Eickel, onze gewaardeerde Fitness Expert uit het pittoreske Amsterdam, belichaamt de holistische ethos van InnerNed met zijn gebalanceerde benadering van dieet en rigoureus fitnessregime. Zijn expertise, vloeiend gearticuleerd in zowel Nederlands als Engels, overbrugt de kloof tussen diverse wellness-enthousiastelingen. Met een wereldwijde voetafdruk in verschillende fitness-evenementen, brengt Hans de lezers van InnerNed een blik op mondiale fitness-trends en de camaraderie binnen de wellness-gemeenschap.