De aura

De aura is een soort elektrisch veld dat levende wezens omgeeft. Er zijn mensen die deze halo kunnen zien. In allerlei culturen zijn er afbeeldingen bekend van mensen, meest heiligen, die omgeven worden door een halo. Bij christelijke heiligen is er meestal sprake van een aureool, een lichte of lichtgevende kring, cirkel of krans om het hoofd.

De wetenschap heeft zich met dit fenomeen maar af en toe bemoeid. In de vorige eeuw was het Von Reichenbach die in zijn boek „Onderzoek naar het magnetisme“ kond deed van proeven met helderzienden die uit de noordpool van een magneet blauw en uit de zuidpool ervan rood licht zagen stromen. Ook konden ze licht zien komen uit handen, speciaal de vingertoppen en uit kristallen. Zijn bevindingen werden ook wetenschappelijk serieus genomen, totdat de spiritistenrage in de veertiger jaren van de 19e eeuw zoveel onwetenschappelijks te berde bracht, dat wetenschappers zich ook van Von Reichenbach’s onderzoeken gingen distantiëren.

Het veld van heel subtiele, vibrerende energie dat aura wordt genoemd is soms ook voelbaar en niet alleen door paranormaal begaafden. Het is heel waarschijnlijk dat je, als je je tot iemand voelt aangetrokken of instinctief een afkeer van iemand hebt, zijn of haar aura voelt.

Author

  • Hans van Eickel

    Hans van Eickel, onze gewaardeerde Fitness Expert uit het pittoreske Amsterdam, belichaamt de holistische ethos van InnerNed met zijn gebalanceerde benadering van dieet en rigoureus fitnessregime. Zijn expertise, vloeiend gearticuleerd in zowel Nederlands als Engels, overbrugt de kloof tussen diverse wellness-enthousiastelingen. Met een wereldwijde voetafdruk in verschillende fitness-evenementen, brengt Hans de lezers van InnerNed een blik op mondiale fitness-trends en de camaraderie binnen de wellness-gemeenschap.