Jij: deel van het geheel

Je staat niet alleen op deze wereld: je bent een deel van een oneindig energieveld. Een energieveld dat zich miljarden lichtjaren in het universum uitstrekt. Maar ook dichtbij geldt dat: er is een voortdurende interactie tussen jou en alles om je heen.

In jouw lichaam werkt alles samen: je organen, het voedsel dat je eet, je gedachten, je emoties, alles is dezelfde energie, zij het in andere “dichtheden”.

Je bent iemand met een speciaal karakter. Je karakter zal jou en wat je van je omgeving terug krijgt, beïnvloeden.

Je emoties beïnvloeden je, wat je makkelijk kunt vaststellen als je bang wordt of verliefd bent.

Je voeding beïnvloedt je wat je meestal in extreme vorm acuut merkt als je iets verkeerds eet of teveel gedronken hebt.

Je omgeving beïnvloedt je, wat je vaak pas merkt als je een kou vat, of door een bij wordt gestoken, als je je tot iemand aangetrokken voelt of als het ergens niet pluis voelt.

Je kunt je misschien wel voorstellen, dat het zo beschouwd meestal weinig zin heeft alleen een onderdeeltje van dat geheel, wat jij bent, te behandelen, zonder aan de andere aspecten aandacht te geven.

Een goede genezer hecht waarde aan alle informatie die je geeft en die een beeld kan vormen van jou als uniek persoon, die op een unieke manier kan worden behandeld, móet worden behandeld, wil het op fundamenteel niveau zin hebben.

Alle organen, je bloed, je adem, alles waaruit je lichaam bestaat werkt samen om jou te laten leven.
Het zijn niet die organen afzonderlijk die het ‘m doen, maar hun samenwerking en wederzijdse beïnvloeding èn de uitwisseling met alles om je heen.
Dat geheel, jij dus, als deel van het grotere geheel, zou moeten worden geholpen, niet dat ene adertje, die klep.
Je bent toch geen auto?!

Daarom zijn er ‘alternatieve’ of beter: holistische en aanvullende, additieve, geneeswijzen. Geneeswijzen die jou als mens, als individu èn als deel van ‘alles wat is’ meer in je waarde laten.