Edelstenen of heelstenen?

Edelstenen zijn oude materiën die gedurende miljoenen jaren op verschillende manieren zijn ontstaan. Sommige edelstenen zijn van plantaardige resten afkomstig, zoals barnsteen, diamant, dierlijke resten zoals b.v. amber, of van vulkanische oorsprong.

Na slijpen of trommelen van de stenen, komen de mooie natuurlijke kleuren het meest tot hun recht. Behalve het feit dat de stenen erg mooi zijn, hebben ze ook een heilzame werking.
Reeds duizenden jaren is dit al bekend.
Vorsten droegen vroeger kronen van goud en edelstenen, troonden op een zetel vol edelstenen en fungeerden als energiebron voor hun onderdanen.

Trillingen

Een edelsteen lijkt dode materie, maar ze hebben energievelden, die constant in beweging zijn.. De energievelden bewegen (trillen) met een voor elke soort een andere golflengte.
Levende materie (mens en dier) heeft uiteraard ook energievelden.
Door een edelsteen op de blote huid te dragen kan men een evenwicht tot stand brengen tussen mens en steen.
Met het dragen van een steen gaat het lichaam het trillingsgetal van de steen (gedeeltelijk) overnemen, waardoor het zieke lichaam zich zelf weer kan herstellen.

Werking

Door ervaringen die de mens in de loop der eeuwen heeft opgedaan, weet men in beginsel welke edelsteen voor welke kwaal gedragen kan worden.
Doordat ook gelijke kwalen toch voor ieder mens verschillend zijn, is het resultaat van de edelsteentherapie ook bij ieder mens verschillend. Bij de een werkt het goed en snel, bij de ander duurt het wat langer voor een positief effect optreed.
Het effect voor mens en dier is meestal positief en negatief voor de steen.

De stenen worden als het kan op de zieke plek gedragen, maar altijd op de blote huid.
Bekend is de werking van Amethist voor migraine.

Stenen ontladen

Stenen kunnen, hoe meer ze werken, verkleuren, zelfs barsten.
Daarom moet een steen zich herstellen. U kunt de steen ontladen door hem 24 uur in water te leggen. Daarna zijn ze meestal weer opnieuw te gebruiken.
Als een steen bijna al zijn kleur heeft verloren of teveel barsten vertoont is het beter een nieuwe steen te dragen.
Het is zelden nodig om meer dan één steen te dragen.
Verschillende soorten van heelstenen mogen niet bij elkaar worden opgeborgen omdat ze elkaar kunnen beïnvloeden.

Geen garantie

Edelsteentherapie is geen garantie voor het herstellen van kwalen, maar het is de moeite van het proberen waard. Edelsteentherapie is een alternatieve geneeswijze, niet duur, gemakkelijk, met vaak positieve resultaten voor mens en dier.