InnerNedMeer over Shiatsu en acupunctuur:
Wat betekent 'Shiatsu'?
Uitgangspunt en werkwijze
Shiatsu bij 18 aandoeningen
Op zoek naar een therapeut?

: De hulpzoek wijzer :

Kleine advertenties:

Het uitgangspunt bij Shiatsu en acupunctuur

De traditionele Chinese geneeskunde - en daarmee van shiatsu, acupunctuur en moxibutie - gaat er van uit dat je niet de ziekte, maar de zieke moet behandelen en dat niemand in een hokje kan worden geplaatst. In het westen bestaat vaak de neiging ziekten te behandelen en de mens die de ziekte heeft te vergeten.
In de Inleiding tot de alternatieve en niet-westerse geneeswijzen vind je mr over deze verschillen in benadering van genezen.

De werkwijze van Shiatsu en acupunctuur

Op vele manieren (voelen, aanraken, pols opnemen, vragen stellen) wordt er binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze gekeken hoe de toestand van de patint is.
Een goede therapeut zal samen met hem of haar kijken hoe het gekomen kan zijn dat deze ziekte zich in hem openbaart. Dat kunnen allerlei factoren zijn: erfelijke aanleg, levenswijze, weersomstandigheden bijvoorbeeld.
De bedoeling daarvan is, dat er een proces van bewustwording op gang wordt gebracht. Dat is de eerste stap op weg naar genezing op een dieper niveau.

Er bestaan over Shiatsu veel boekjes. Het probleem is alleen, dat ze eigenlijk vaak niet meer zijn dan "receptenboeken". Heb je die klacht, druk dan dr, en klaar is Kees. Hoewel het je best kan helpen, moeten zulke behandelingen worden gezien als een pil die niet meer dan het symptoom te lijf gaat. Met zo'n aanpak wordt geen recht gedaan aan de clint en niet aan de TCM.


Meer over Shiatsu:

Inleiding
Wat betekent 'Shiatsu'?
Uitgangspunt en werkwijze
Shiatsu bij 18 aandoeningen


Over de basis van Shiatsu: de Traditionele Chinese Geneeswijze


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken