InnerNedOver Yoga vind je:
Wat is Yoga eigenlijk?
Ademen
Vragen over yoga
Yogastromingen
Yoga voor kinderen
Yoga avontuur voor kinderen
Zwangerschapsyoga
Open yoga-uur Nijmegen
De Zonnegroet

 

 
Kleine advertenties:

Open Yoga Nijmegen


Een artikel van Hans van Meteren

Korte tekst (de lange volgt hierna)

Het Open Yoga uur

  • is op dinsdagen om 17.30 uur
  • in Cordium, De Ruijterstraat 65, Nijmegen (Bottendaal)

Je kunt per keer meedoen. Je hoeft je dus niet tevoren (aan) te melden of je in te schrijven. De kosten zijn € 3,50, als bijdrage in de zaalhuur.


Gaat het door?

Check altijd, kort voor je naar de les vertrekt, op deze pagina, meteen hieronder, of op Twitter ( ) https://twitter.com/yoganijmegen of er misschien iets tussen gekomen is. Als dat het geval is maak ik daar vanaf 16.00 uur melding van. Andere mogelijkheden om je tijdig op de hoogte te houden zijn er helaas niet.

Op 26 december 2017, Tweede Kerstdag, is er geen les. De dinsdag ervoor (19 december) en erna (2 januari 2018) wèl.

* Momenteel zijn er géén verdere bijzonderheden.

Meer over het Open Yoga in Nijmegen

Wat voor yoga wordt er gegeven?
Voor wie het is bedoeld?
Wat je mag verwachten?
Waar het is en wanneer
Wat het kost
Aanbevolen kleding en accessoires
Welkom!
Over mezelf en het Open yogauur
Meer info?

Wat voor yoga?

Mijn lessen zijn gebaseerd op de Hatha yoga en beinvloed door mijn beroepsopleiding TCM (Chinese geneeswijzen: acupunctuur, Shiatsu, Tuina). Door de daarmee opgedane ervaring als masseur ligt de nadruk op het ervaren van de energie die door je lichaam stroomt.

Naar boven

Voor wie?

De yoga die ik geef is bedoeld voor iedereen vanaf een jaar of 18 die wil (leren) ontspannen: Yoga als kunst van het ontspannen.

Ontspanning draagt bij aan een gezond leven, aan succes en voldoening in je werk of met je studie. Het is een sleutel tot een liefdevolle relatie met jezelf, je omgeving, met de mensen om je heen. Yoga helpt je de balans te vinden tussen denken en voelen, hoofd en hart, tussen willen en laten gebeuren.

Misschien kom je er niet makkelijk toe om oefeningen te doen of wil je eens kennismaken met yoga en kijken wat het voor jou kan betekenen. Misschien wil je yoga graag in een groep beoefenen of in Nijmegen yogavrienden maken of heb je wisselende diensten of een drukke agenda waardoor een cursus volgen niet gaat lukken. En misschien gaat je het je gewoon "zomaar om lekker te ontspannen". Geen enkele reden of aanleiding is beter dan de andere.

Vraag je je toch nog af of het iets voor je is, bel dan gerust (0651530445) of kom op de lesavond wat eerder (vanaf ongeveer 17.00 uur), dan bespreken we het even.

NB: Het Open uur is géén cursus, er is geen opbouw in de serie lessen (wel in de les op zich uiteraard).

Naar boven

Wat je mag verwachten

De lessen zijn ongecompliceerd. Voor mij is yoga ervaren en dat is dan ook de basis van waaruit ik les geef. Voelen, ervaren kun je prima met eenvoudige oefeningen omdat je dan niet teveel wordt afgeleid door de zwaarte van een houding.

Reken op een vriendelijke, ontspannen en lichtvoetige les. Lachen hoeft niet, maar het mag wel!

Je bent van 1 keer tot onbeperkt welkom op het Open uur; het is geen proefles of zo. Er zit echter geen echte opbouw in de lessenreeks omdat de samenstelling van de groep elke les weer anders is. Het is dus geen cursus, al leer je veel.
Ook voor een "echte cursus" kun je Cordium terecht, alleen dan niet bij mij. (Er is een strippenkaart beschikbaar voor als je de verschillende mogelijkheden eens zou willen uitproberen. Kijk daarvoor op de website van Cordium).

Naar boven

Waar en wanneer

Het Open yogauur wordt gegeven op dinsdag om 17.30 u. in Cordium, De Ruijterstraat 65, Nijmegen (Bottendaal).
We eindigen rond 18.45 uur.

Ook in de kleine vakanties en bijvoorbeeld de weken waarin kerst, pasen, pinksteren e.d. vallen, is er meestal les.

Naar boven

Wat kost het?

Een bijdrage van € 3,50 in de kosten van de zaalhuur e.d. Ik hoef er niet aan te verdienen; mijn beloning is je ontspannender weg te zien gaan dan je gekomen bent. Komt het eens niet uit, dan valt er altijd wel een mouw aan te passen.

Naar boven

Aanbevolen kleding en accessoires

Draag bij voorkeur los zittende, liefst katoenen kleding. Er is een omkleedruimte aanwezig.
Er zijn dekens en matrasjes, maar een eigen badhanddoek eroverheen is wel lekker fris.

Naar boven

Je bent van harte welkom!

Je kunt meedoen wanneer je wilt, zonder aanmelding vooraf.
Zorg er wel voor om op tijd te zijn. De deur gaat om 17.30 uur precies dicht.

Voor vragen en dergelijke kun je, voordat de les begint, beneden in de ontvangsthal bij me terecht. Kom dan bij voorkeur wat eerder. Ik ben er meestal al rond 17.00 u.

Naar boven

Iets over mezelf

Ik ben adviseur geweest op ondermeer het gebied van milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling. Ik ben ook gediplomeerd (Academie Qing Bai) shiatsutherapeut en masseur. Sinds enkele jaren run ik een webontwerpbureau voor name kleinschalige profit en non-profit initiatieven ( Numaga webontwerp). Overigens, deze uit 1997 daterende website is alles behalve bedoeld als visitekaartje ;-).
Ik vind het leuk als je me bij het opstarten van jouw eigen onderneming of als je een interessant, liefst maatschappelijk relevant initiatief hebt, in wilt schakelen voor advies en tips.

Wat Yoga betreft: voordat ik het Open uur ging geven bij Cordium heb ik les gegeven bij het voormalige PMV centrum aan de Graafseweg (later het Mariënburg) in Nijmegen, bij het fysiotherapeutisch instituut Hermann Küsters in Kranenburg, Duitsland en in het voormalige "De Kern" aan de Oude Graafseweg.

Naar boven

Meer info

Je kunt me voor meer informatie bellen: 0651 530 445 of mailen naar Hans van Meteren. Bel of mail liever niet om te informeren of een les al dan niet door gaat. Je kunt daarvoor altijd op de dag dat je wilt komen rond 16.30 u. even op deze pagina kijken.


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Evenementenkalender | Verwante sites | Andere layout kiezen | Zoeken