InnerNed


Meer over ooracupunctuur:
Geschiedenis
Hoe het werkt
Doet het pijn?
Examenvrees en faalangst
Oorringetjes en piercings


 Kleine advertenties:

Ooracupunctuur, oorringetjes en oor-piercings

Een artikel van Hans van Meteren  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
Ik ben webmaster van InnerNed. Als je meer over me wilt weten kun je hier klikken.

Zoals je uit voorgaande artikelen zult hebben begrepen, is het principe van de ooracupunctuur: het lichaam behandelen via punten op het oor.

Nou zul je je misschien afvragen: "ik draag oorringetjes of piercings in mijn oor. Kan dat nou kwaad of niet?"

Dat ligt er een beetje aan. In de eerste plaats zijn er mensen die sowieso gevoelig, zo niet allergisch zijn voor metalen die in hun lichaam zijn geplaatst. Of dat nou in het oor is, in je navel, je tepel of waar dan ook doet er dan niet toe: je hebt er last van en er is maar één oplossing: eruit met dat ding! :-)

In de tweede plaats gaat het erom of je piercing of oorringetje is geplaatst op een oorpunt, dat wil zeggen: een werkzaam punt op je oor, hetzij op de rand van het oor, hetzij in het oorlelletje. De plaats in het oorlelletje komt vaak overeen met het punt dat in de ooracupunctuur wordt gebruikt voor problemen met het oog of met het zicht. Punten op de rand worden gebruikt bij allergische aandoeningen (vrij hoog op het oor) en aandoeningen van de lever (wat meer naar beneden).

Of een oorpunt reageert op oorringetjes of piercings is afhankelijk van de mate waarin de huid is genezen van het doorboren èn van het metaal waarvan het ringetje of de piercing is gemaakt.

Als de huid niet volledig is genezen kan het metaal elektrisch geladen ionen vrijmaken. Of dit bijdraagt aan de genezing van een kwaal of juist schadelijk is hangt af van het gebruikte metaal: goud geeft positieve ionen af, zilver negatieve. Met andere woorden: goud heeft een versterkend, voedend effect, zilver een kalmerend effect.

Het hangt van de diagnose af of het één òf het ander is aangewezen voor genezing of juist tegengesteld werkt. Positieve ionen hoeven dus niet per definitie een positief effect te hebben en omgekeerd: negatieve kúnnen verbetering brengen.
Vraag na bij een goede (oor)acupuncturist als je na het zetten van een oorringetje of een piercing voordien nog niet ervaren gezondheidsklachten hebt gekregen.


Meer over metaalallergie

Klik hier om meer te weten te komen over metaal-allergie


Meer over ooracupunctuur

Inleiding
Geschiedenis
Hoe het werkt
Doet het pijn?
Examenvrees en faalangst
Oorringetjes en piercings


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken