InnerNedMeer over ooracupunctuur:
Geschiedenis
Hoe het werkt
Doet het pijn?
Examenvrees en faalangst
Oorringetjes en piercingsKleine advertenties:

Doet het pijn?

Een artikel van Hans van Meteren  Over de auteur 
Over de auteur:[-]
Ik ben webmaster van InnerNed. Als je meer over me wilt weten kun je hier klikken.

Veel mensen zijn bang dat ooracupunctuur pijn doet.
De waarheid is, dat het veel minder pijnlijk is dan een gewone acupunctuurbehandeling. De naaldjes die worden gebruikt zijn ragdun. Je voelt even een klein prikje, maar dat is echt alles.

FoetusOoracupunctuur hoeft trouwens niet altijd met naaldjes te worden toegepast, ook laser, massage, kleine metalen bolletjes en elektrische stimulatie zijn mogelijk.

Als een behandeling wat langer tijd vraagt kan ervoor gekozen worden om verblijfsnaaldjes te plaatsen. Die blijven dan een tijdje zitten achter een kleine pleister en je kunt het betreffende punt zelf stimuleren door af en toe wat druk op het naaldje uit te oefenen.

Bij kinderen of erg gevoelige mensen worden ook wel bolletjes of zaadjes toegepast; het werkt wat milder, maar daar staat tegenover dat je beter reageert als je minder angstig bent.

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor pijnbestrijding, voor het genezen van kwalen, het ondersteunen van het afkicken van verslavingen als roken, drinken, eten en drugsgebruik en verscheidene psychische klachten.


Meer over ooracupunctuur

Je hebt zojuist de in grijs weergegeven pagina gelezen. Kies een van de andere pagina's om meer te weten te komen over ooracupunctuur:

Inleiding
Geschiedenis
Hoe het werkt
Doet het pijn?
Examenvrees en faalangst
Oorringetjes en piercings


Tips en aanverwant

De rubriek Geneeswijzen


. Lees de voorwaarden als je iets wilt overnemen. Disclaimer
Home | Andere layout kiezen | Zoeken